keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Teemestarin kirja – Emmi Itäranta

Helmet-lukuhaaste 2016, kohta 5: Kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman

Nimi: Teemestarin kirja
Tekijä Itäranta Emmi
Julkaistu 2012
Sivuja: 265
Luokka: 84.2
Luettu: 09/2016
Mistä: Lainattu kirjastosta

”Maailmasta on loppumassa vesi. Suunnattoman katastrofin - ehkä ilmastonmuutoksen, ehkä jonkin muun - läpikäynyt ihmiskunta sinnittelee veden vähyyden ja sen säännöstelyä hallitsevan diktatuurin vallan alla. Vain kaatopaikoille hautautunut teknologia ja teemestarien sukupolvien ajan pitämät päiväkirjat muistuttavat entisistä ajoista. Noria on teemestarien sukua, ja pian on hänen vuoronsa ottaa vastaan täysivaltaisen teemestarin arvo - ja hänen edeltäjiensä tarkkaan varjelema salaisuus. Aikana, jona veden kätkeminen on rikoksista pahin, sotilasvallan katseet kiinnittyvät väistämättä teemestarin taloon.”

Lähde: http://www.adlibris.com/fi/kirja/teemestarin-kirja-9789518514438

Ajatuksia: Valitettavasti tästä kirjasta ei ole jostain syystä tallentunut muita tietoja kun nuo perus sivumäärät yms. ja tunnelmat heti lukemisen jälkeen lienee hävinneet johonkin bittiavaruuteen. Sen takia minun piti käydä vähän tutkimassa mistä tässä olikaan kyse.

Muistelisin, että olin odottanut kirjalta ainakin paljon enemmän. Tämä tuli lukulistalla ihan blogisuositusten perusteella.

Suhtaudun varovasti dystopioihin, ne kun eivät kuulu suosikkeihini ja tästäkin jäi vähän ristiriitainen tunne. Arvosteluni perusteella tämä oli saanut keskivertopisteet, eli en ollut pitänyt huonona, mutta en erityisen hyvänäkään. Jokin tässä häiritsi, mutta en enää varmuudella muista mikä. Epäilisin, että ongelma liittyy tuohon teemestarikulttuurin tuominen Pohjois-Suomeen tuntui vaan liian epäuskottavalta jopa fantasiakirjallisuuteen :).  Liitän teeseremoniat vahvasti johonkin itäimaiseen kulttuuriin. Sikäli hassua, että mieli sotii tätä vastaan kun kuitekin noin yleensä sulatan fantasiamaailmassa kaikki örkit sun muut kummajaiset.

Tunnustan, olevani enemmän kahvi-ihmisiä. Meillä juodaan aina kahvia, tapahtui mitä tahansa.

Ja voi olla, että olin oikeasti ajatellut ihan toisin lukemisen jälkeen, valitettavasti en vaan muista mitä.

Yhteevetona: Kirjaa on paljon kehuttu, ja varmasti aivan syystä. Suosittelen siis tutustumaan ja muodostamaan  oman mielipiteen. Tämä postaus on "hihasta vedetty" mutuversio, pahoittelut.


5 kommenttia:

  1. Kyllä nuo teehuoneet ovat rantautuneet Suomeenkin jopa pelkästään teekauppoja löytyy. Tyttöni perheineen juo vain teetä, joten etsin hänelle monesti erilaisia teejuttuja. Muitakin teenjuojia löytyy, itselleni tavallinen vihreä tai musta tee ei ole koskaan maistunut muuta kuin erikoisteenä, kamomillaa, ruusunmarjaa, mustaherukkaa, appelsiinia, omenaa jne.
    Tämä kirja oli hieno. Minusta tämä oli ilmestymisvuoden paras kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä minäkin todellisuudessa juon teetä, mutta kahvista olen riippuvainen :D.
      Musta tee on lemppari, vihreään en ole vielä tottunut, vaikka yritystä on ollut. Vihreästä teestä oikeastaan menee ainoastaan kookoksella maustettu.

      Minua lähes nolottaa, kun en pysty sanomaan pitäneeni tästä....en yksinkertaisesti muista, ja ainoastaan jotain hataria mielikuvia ja paperilla ns. "tähtiluokitus" keskivertoa. Minussa on varmasti ollut lukemisen aikaan jotain vialla...

      Poista
  2. Pidin kirjasta todella, todella paljon. Mutta kahvi-ihminen olen minäkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli varmaan pahaa kahvia tarjolla kun luin tätä, tai jotain muuta omituista meneillään.

      Poista
  3. Minua harmittaa suunnattomasti, etten löydä muistiinpanojani tästä. Dystopiat eivät ole yleensä minun juttujani, mutta silti ihmettelen miksi en muista vaikuttuneeni tästä tarinasta, kun tuntuu että kaikki muut ovat siitä pitäneet. On tietysti mahdollista, että kirja on sattunut "huonoon aikaan" luettavaksi, ja se on vaikuttanut.

    Tämä vaivaa minua niin paljon, että jossain vaiheessa otan kirjan uusintakäsittelyyn.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!